Aan het einde van het boerenpad op weg naar Uithoorn, componeren, spelen en zingen Harold Pflug (zang/gitaar), Ronald van der Vaart (bas/zang) en Martin (drums/zang) wekelijks de nummers van KOLBAK. De band speelt alternatieve rock/indie pop en je kunt horen ze wel eens naar R.E.M of Elvis Costello hebben geluisterd. Toch heeft KOLBAK een eigen geluid met melodieuze liedjes die altijd wel een subtiele of een brute twist hebben. Intelligent, maar niet bedacht. De teksten echoën de verbazing van de heren op sommige aspecten van de maatschappij of roemen de onverbiddelijke overgave aan de liefde. De energie die ze stoppen in het schrijven van de nummers zie je ook overduidelijk terug tijdens de live optredens van deze band.

Hun meest recente album To The Teeth hebben ze in de Schenk Studio aan het IJ opgenomen. Samen met producer Jan Schenk (Claw Boys Claw, Lucky Fonz III, Moss) hebben ze een hechte sound gesmeed die eerlijk en heerlijk klinkt. Het album is exclusief verkrijgbaar in de winkels van Concerto en Plato en via de webwinkel Platomania. Natuurlijk is het album ook te beluisteren op alle streamingsdiensten.

To The Teeth is het derde album van KOLBAK. Het bevat de twee IndieXL Free40 toptienhits “Off Day” (#4) en “To The Teeth” (#7) en het meanderende “Up For Air”.

Eerder brachten de band in eigen beheer Twist And Turns (2019) en Sea (2016) uit.